19 Eylül 2026

EzineTürk

Haberin Doğru Adresi

Muharrem İnce; “Bunlar sandığa sahip çıkmadı, İnce’yi televizyona fazla çıkarmayın diyen genel başkan yardımcıları bana oy verir mi?”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce partisinin il binasının açılış töreni için geldiği Çanakkale’de vatandaşlara seslendi. İnce burada yaptığı konuşmada; “Bunlarda benim hakkım var, CHP’nin Genel Başkan Yardımcıları bana oy vermedi , hakkımı helal etmiyorum ” dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin il başkanlığı binasının açılışı için Çanakkale’ye geldi. İnce ilk önce Aynalı Çarşı ve çarşı caddesi esnafını ziyaret ederek onlarla sohbet etti. Vatandaşların fotoğraf çektirme isteğinin de geri çevirmeyen İnce onlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. İnce ve beraberindekiler ardından Cumhuriyet meydanında kurulan platforma geldi.

Burada vatandaşlara seslenen İnce, CHP’den Cumhurbaşkanı Adayı olduğu dönemde CHP’den 2 genel başkan yardımcısının Halk TV’nin genel yayın yönetmenini aradığını ve çok fazla televizyona çıkarmaması gerektiğini söyledi. İnce, “CHP’nin genel başkan yardımcıları sizce bana oy vermiş midir? Bence vermemiştir. Cumhurbaşkanı adayı için ‘Onu televizyona fazla çıkarma’ diyen bir adam; sandıkta oy vermez, onun için çalışmaz ve gereğini yapmaz. Bunlarda benim hakkım var. Ben bunlara hakkımı helal etmiyorum” dedi.

“İnce’yi televizyona fazla çıkarmayın diyen genel başkan yardımcıları bana oy verir mi?”

Başkan İnce burada yaptığı konuşmada istifa ettiği CHP’nin genel başkan yardımcılarına çok sert eleştirilerde bulunarak, “Halk TV’nin eski genel yayın yönetmenini takip ediyorsunuz değil mi? 2018 yılında Muharrem İnce, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı, günde 3 ile gelerek miting yapıyor. Balıkesir’de yaptım oradan da Çanakkale’ye geldim. O günlerde, CHP’nin 2 genel başkan yardımcısı ve kim olduklarını da biliyorum. Halk TV’nin genel yayın yönetmeni arıyorlar, ‘Muharrem İnce’yi fazla çıkarıyorsun televizyona, başımıza bela edeceksin’ diyorlar. Kafaya bakın. Onu çıkarmayacak da kimi çıkaracak? Aday o zaten. Peki, bu CHP’nin genel başkan yardımcıları sizce bana oy vermiş midir? Bence vermemiştir. Cumhurbaşkanı adayı için ‘Onu televizyona fazla çıkarma’ diyen bir adam; sandıkta oy vermez, onun için çalışmaz ve gereğini yapmaz. Onun için işgal edildi orası. Atatürk’ün ilkelerini yaşatan parti Memleket Partisi’dir” dedi.

“Çünkü bunlar sandığa sahip çıkmadı”

İnce CHP’den Cumhurbaşkanı Adayı olduğu dönemde hazineden alınan paranın da harcanmadığını belirterek, “Bu nasıl bir; ahlak, siyaset anlayışı, terbiye ve particiliktir. Kendi partisinin adayını televizyona çıkarmasını istemiyor. Bunlar benim afişlerimi dağıtmadılar. Hazineden aldıkları parayı harcamadılar. Sandıkta oy vermediler. Seçim gecesi neredeydim? Çünkü, bunlar sandığa sahip çıkmadı. 12 bin sandığa gözlemci koymadılar. Sistemleri çöktü, bana bilgi veremediler. Sonra da iftirayı bana attılar. Bunlarda benim hakkım var. Ben bunlara hakkımı helal etmiyorum” diye konuştu.

“Sayın Kılıçdaroğlu ile canlı yayına çıkalım, millet kim haklıymış görsün”

İnce konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir televizyon kanalında canlı yayına çıkma teklifi ederek “Bugünlerde Sayın Kılıçdaroğlu sıkça söylüyor, ‘Sayın Erdoğan, gel karşıma televizyonda tartışalım’ ben de bunu doğru buluyorum. Ana muhalefet partisinin genel başkanı çıkmalıdır, ülkeyi yöneten cumhurbaşkanı ile birlikte televizyonda milletin gözünün önünde tartışmalıdır. Doğru buluyorum ama benim de bir teklifim var. Sayın Kılıçdaroğlu, beraber televizyona çıkalım ben CHP’den neden ayrıldım milletin gözünün önünde bir tartışalım olur mu? Kim haklıymış bir görelim. Beraber konuşalım bunu. Millet kime hak verirse kabul. Millet sana hak verirse kapatırız dükkanı canını sıkma, ama emin ol sen dükkanı kapatmak zorunda kalırsın” dedi.

Konuşmanın ardından il ve ilçe yöneticileri de sahneye gelerek yani açılan parti binasının açılışı için kurdele kesim töreni gerçekleştirildi. İnce ve beraberindekiler daha sonra parti binasına geçerek burada yöneticilerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. İnce çıkışta kendisini karşılayan müzisyenlerin harmandalı oyun havasına oyun oynayarak cevap verdi.

Oyun sonrası ilden ayrılmak üzere parti arabasına geçmek isteyen İnce’nin yanına Hilal Koç adında bir bayan gelerek, İnce’ye CHP’yi böldüğü gerekçesiyle tepki gösterdi. Hilal Koç, “Bu zamanda bu memleket bırakılır mı? Bu memleket ayrılıp, sökülür mü? CHP’den ayrılmasına tepki gösteriyorum. Ayıp denen bir şey var” dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, daha sonra kendisini bekleyen parti otobüsüne binerek Edremit ilçesine gitmek üzere Çanakkale’den ayrıldı.